Managed WiFi / Smart WiFi

Met Riguan Websolutions weet je zeker dat je professionele wifi in huis haalt. En het beheer? Met Managed WiFi nemen wij al die zorgen in een compleet concept uit handen.

SCHAALBAAR

Managed WiFi is kiezen voor gemak en schaalbaarheid. Vanaf één access point kunt u doorgroeien naar een omgeving met 1.000 units, verspreid over meerdere locaties voor zowel binnen als buiten.

Medewerkers loggen eenmalig met hun gegevens in en kunnen dan zonder problemen binnen de verschillende vestigingen gebruik maken van het WiFi-netwerk, zonder het aanpassen van namen en wachtwoorden.

BEVEILIGING

Elke dag wordt er binnen uw organisatie veel data verstuurd via laptops, tablets en mobiele telefoons. Deze apparaten zijn ook buiten uw deuren online geweest en brengen dus risico’s met zich mee.

U wilt zeker weten dat er geen vertrouwelijke informatie op straat komt en dat uw bedrijfssoftware niet beschadigd wordt. Met Managed WiFi van Riguan Websolutions de beveiliging optimaal geregeld!

ACTIEF BEHEER

Riguan Websolutions meet en monitort de beschikbaarheid en performance van het WiFi-netwerk. Via de online beheersoftware kunnen wij op afstand de access points configureren en doormeten. Als een plattegrond is ingeladen in de beheersoftware, dan kunnen wij het bereik van het WiFi-netwerk grafisch ‘live’ weergeven.

Naast het instellen van de beveiliging kunnen wij ook het dataverkeer stroomlijnen.

MANAGED WIFI

 • Beheersoftware
  De Access Points worden door onze beheersoftware continue bewaakt. Uitval wordt door ons direct gesignaleerd en vaak zal uitval van een enkel Access Point grotendeels worden opgevangen door de omliggende Access Points. Problemen worden binnen de afgesproken tijden door ons opgelost;
 • Grafische weergave plattegrond
  Met de RF-map functie zijn wij in staat de radiofrequenties (RF) te monitoren en te analyseren om hiermee de optimale locaties van de access points te bepalen. Deze map wordt ook gebruikt voor het analyseren van storingen;
 • Draadloze uplink
  Met de draadloze uplink is het mogelijk om access points onderling draadloos te verbinden waardoor het mogelijk is om snel en eenvoudig een uitbreiding te realiseren zelfs waar geen bekabeling aanwezig is;
 • Gastennetwerk
  Met de uitgebreide mogelijkheden voor het inrichten van een gasten netwerk kunnen wij onder andere bepalen hoeveel bandbreedte beschikbaar is voor gasten. Ook kan worden ingesteld hoe lang een device gebruik kan maken van het netwerk en de maximale hoeveelheid data dat gebruikt mag worden. Ook kan een systeem worden opgezet voor vouchers en verwijzing naar Facebook.
 • WiFi-groepen
  Per locatie kunnen we meerdere WiFi-groepen aanmaken met volledig gescheiden netwerken. Aan de ander kant kunnen wij juist meerdere locaties koppelen tot één netwerk waarbij alle access point zich melden met gelijke netwerknamen (SSID).
Logo Wifi
Dutch